torsdag 11 april 2019

Rigmor Gustafsson - Palladium - 2019-04-10

Gårdagens konsert på Palladium med Rigmor Gustafsson och hennes tajta band var fullständigt underbar. Rigmor är ute på releaseturné för sin senaste platta Come Home. Plattan släpptes i slutet av februari och hon och bandet kommer precis från en längre Tysklandsturné när de igår landade i Malmö. 

Det har hunnit gå fem år sedan senaste plattan When You Make Me Smile som var en skiva med stor orkester. 

På nya skivan är det med trio, en trio hon jobbat med länge. Pianisten Jonas Östholm, Basisten Martin Höper och Trummisen Chris Mongomery. 

Dessa eminenta musiker är också med på turnén och de långvariga samarbetet märks tydligt. Det är ett sjukt svängigt, tajt och svävande komp som bandet presterar. Det märks att Rigmor är både glad och imponerad av sitt band och hon lyser av förtroende.       



Albumet bestå huvudsakligen av Rigmor Gutafssons egna kompositioner med texter av andra då framför allt Andreas Mattsson, men här finns också låtar av Joni Mitchell, Tanita Tikaram och Kate Bush.

Konserten igår utgjordes främst av de nya låtarna under första sett, som varade i trekvart. Därefter var det en paus tjugo minuter. I andra sett som varade nästan en timme blev det blandat fortsatt från den nya skivan men även en del annat så som Over the Rainbow och Birger sjöbergs Den första gång jag såg dig.  


     
Det var en förträfflig konsert med en smittande glad Rigmor som såg ut att stormtrivas och sjöng därefter. Det var många fantastiska sångprestationer.

Jag gick glad och uppåt därifrån med en signerad skiva.       
    







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar