onsdag 23 juli 2014

Utflykt till Frederiksborg slott - Utställning med Bob Dylans tavlor.

Jag och min son gjorde i dag en utflykt till det magnifika slottet Frederiksborg i Hillerød. Slottet som Christian IV lät uppföra i början på 1600-talet är Nordens största renässans slott. Slottet ligger fantastiskt vackert på tre små holmar i en liten sjö nära Hillerøds centrum.

Frederiksborg slott. Foto Jesper Ekdahl.

Här på slottet undertecknades den 3 juli 1720 (Freden på Frederiksborg) av Danmark (Sverige hade redan den 3 juni i Stockholm undertecknat) den fred som avslutar det stora nordiska kriget vad Sverige och Danmark anbelangade.

Sedan 1878 inrymmer slottet bl.a. Det Nationalhistoriska Museum, som visar 500 år av dansk historia genom sin samling av porträtt, historiska målningar och möbler.
  
        

Men förutom de permanenta utställningarna, så har man också tillfälliga utställningar.
Sedan den  17 april visar man en utställning med Bob Dylans konst.  Det är en utställning som om man vill se den får snabba på då den tar slut den 3 augusti. Utställningen består av både  "Bob Dylan Face Value" som innhåller  12 nya porträtt i pastell  och "The New Orleans Series" som visar 23 oljemålningar inspirerade av musikstaden New Orleans.


Tidigare har jag bara sett exempel på hans konst på de skivkonvolut där hans målningar har prytt omslaget. Som på "Self portrait" från 1970, "Music from Big Pink" med The Band, "Planet Waves" och den nyligen släppta "Another Self Portrait" som ingår i The Bootleg series. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar