fredag 5 september 2014

Goran Kajfes Subtropic Arkestra - Moriska 2014-09-04

Han måste vara en av de flitigaste trumpetarna vi har i landet. Goran Kajfes som förutom att han ger ut skivor i eget namn så spelar han också i frijazzbandet Nacka Forum , Fire! Orchestra, det fenomenala bandet Oddjob och en mängd andra band.

Förra året kom hans fjärde skiva  The Reason Why vol 1 med Subtropic Arkestra En skiva som blev mycket uppskattad. Nu är de tillbaka med en uppföljare The Reason Why vol 2, som är något fördröjd fick veta. Men vi som var på Moriskan igår fick höra en mängd knippe nya låtar från denna skiva.
Bild från en tidigare spelning på Fasching /fotograf Sebastian Davidsson

Det verkade som om bandet precis hade gett sig ut på turné. Goran påpekade några gånger hur roligt det var att åter träffa och spela med vad han kallade sin andra familj. Det var ett glatt och uppspelt gäng som med smittande spelglädje bjöd på en varierad förställning. Flera av de nya låtarna behöver nog en tids spelande innan de sitter där ordentligt. Men ju längre konserten fortskred desto bättre blev det. Mot slutet av konserten, då de gärna hade fått fortsätta en stund till, blev en fullständig knockout.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar