söndag 23 oktober 2016

MSO under ledning av Christophe Mangou framför musik av Frank Zappa - Malmö Live 2016-10-22

Gårdagens konsert på Malmö Live blev en både magnifik och rolig tillställning. En konsert där Malmö Symfoniorkester framförde flera av Frank Zappas symfoniska verk under ledning av dirigenten Christophe Mangou.

Strax innan konserten där delar av MSO värmer upp. Foto Jesper Ekdahl

Vi fick bland annat höra låtar som Uncle Meat och Peaches En Regala blandat med ett stycke för mindre orkester av Igor Stravinskij (som var en stor influens).
MSO framförde också ett improvisationsstycke Zappi-Zappo, Soundpainting concerto tillsammans med elgitarristen Frédric Maurin där musikerna fritt tolkade och framförde musik efter Christophe Mangous rörelse i sann Zappa anda.
Mellan styckena fick vi ta del av intressant mellansnack och flera roliga anekdoter av Mangou som också kunde avisera en överraskning. Det visade sig att som av en händelse var en av Zappas gamla medmusiker i stan. Napoleon Murphy Brock stormade in i konsertsalen med en vidhängande väska full med muffins som han delade ut för att sedan komma upp på scen och sjunga The Muffin man och även spela saxofon.

Christophe Mangou & Napoleon Murphy Brock. Foto Jesper Ekdahl

MSO & Napoleon Murphy Brock. Foto Jesper Ekdahl

Frank Zappas medmusiker Napoleon Murphy Brock. Foto Jesper Ekdahl
 Det blev en konsert full av överraskningar och så galen som bara en konsert med zappa kunde vara. En underbar kväll som blev lång mer intressant än jag förväntade mig.    
      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar