onsdag 28 mars 2018

Karolin Almgren Projekt på Victoriateatern 2018-03-27

Det var en trevlig jazzkväll igår på Victoriateatern med Karolina Almgren. Jag var positivt överraskad och imponerad av vad bandet skapade under den gångna kvällen. 

Karolina Almgren är flitig och spelar i en mängd band. Mest aktiv är hon i duon "Sisters of Invention" med sin syster Malin Almgren på trummor. De blev årets grupp i Sveriges Radios jazzkatten i oktober förra året. 


Kvällen inleddes först med ett solostycke sedan framförde Karolina och Malin låten "stjärnfall" från en av deras skivor med Sisters of Invention. Efter det kom resten av bandet in, Martina Almgren, trummor, Anni Elif Egecioglu, cello och Isa Savebrant, kontrabas och framförde första låten Visby som var den första i en svit nya låtar som Karolina skrev under en vistelse på Gotland. Bandet framförde också ett knippe jazzstandards som Mahjong av Wayne Shorter och In a Sentimental Mood


Efter pausen blev det ytterligare en låt med bara Karolina och systern Malin Almgren. Hela bandet framförde sedan fler låtar från Karolinas nyskrivna "Gotlandslåtar" med bl.a. "Havet" och det kom också att spelas ytterligare någon jazzstandard. 

                       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar