måndag 6 augusti 2018

Ystad jazzfestival

Ystad jazzfestival har sedan grundandet 2010 kommit att bli en av Sveriges i särklass trevligaste och ambitiösaste jazzfestivaler. Pianisten och konstnärlige ledaren Jan Lundgren har tillsammans med festivalledningen och de många hundra frivilliga återigen satt Ystad på kartan när nu 2018 års festival är slut.  

Trots många intressanta namn så som The Manhattan Transfer, Bill Evans med Ulf Wakenius, Cécile McLorin, Magnus Lindgren, Avishai Cohen, Paulo Fresu, Nils Petter Molvaer, Lizz Wright så blev det inte med än två konserter. 

Jag och en kompis drog till Ystad på fredagen 3 augusti för att höra en av mina favorit grupper Phronesis (senast jag hörde dem live var i Köpenhamn) som gjorde två spelningar denna dag. Vi valde den tidigare redan klockan 13.00 på Ystad konstmuseum. Det blev som väntat en riktigt bra spelning i en förvånansvärt på publik tom konsertlokal. Att det nästan inte var någon där verkade inte bekymra bandet som bjöd oss som var där på storartat upplevelse. Phronesis som består av pianisten Ivo Neame, basisten Jasper Høiby och trummisen Anton Eger är ett av de bästa liveband man kan tänka sig. De är  sjukt samspelta och deras spel bjuder på ständiga överraskningar.  
     

Efter konserten lämnade vi för äta en bit mat på Möllers bryggeri. Det blev en läcker silltalrik, snaps och öl. Här konstaterade vi att bättre än så här kan man inte ha det, bra musik, vackert väder och god mat.Vi lämnade sedan Ystad. Jag kommer att återkomma på söndag eftersom jag hade turen att vinna en fribiljett till söndagens avslutande galakonsert.  
5 augusti.
Åter i Ystad för att spisa jazz. Som sagt jag hade flaxen att vinna en biljett till kvällens galakonsert med Nils landgren & Jan Lundgren with friends


Var på plats i god tid och när klockan var åtta var det först några tal och avtackning innan musiken kom igång.

Som ni kan se av programmet ovan var det verkligen en galakväll som hette duga. 

Fantastiska musiker bjöd på storstilad underhållning med ett varierat utbud av musik.


  


                

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar