lördag 17 augusti 2019

Goran Kajfes Subtropic Arkestra - Moriskan - 2019-08-16

Det är exakt på dagen ett år sedan Goran Kajfes Subtropic Arkestra senast spelade i Malmö, då på Malmöfestivalen. 

Bandet har inte spelat tillsammans på länge om jag förstod Goran rätt. Förvisso spelar flera av medlemmarna ihop i andra konstellationer, men som Subtropic Arkestra var det premiär i år. 
Att inte fler hade sökt sig till Moriskan denna kväll när ett av Sveriges absolut bästa band lirade alldeles gratis var ganska häpnadsväckande. Förvisso var det avslutning på Malmöfestivalen, men ändå! 

Subtropic Arkestra. Moriskan 
Då de inte hade spelat på länge var de lite gulligt sökande och prövande. De spelade låtar från samtliga album, men framför allt från den senaste skivan The Reason Why vol 3 (en underbar skiva) och det uppstod många oväntade lekfulla improvisationer, kanske då främst från Jesper Nordenström.

Det var en helvetiskt bra spelning, trots att ljudet inte var det bästa. Det var ganska burkigt ljud då och då och ibland var det rundgång.


Jag har upplevt dem live några gånger (en gång tidigare på Moriskan och på Victoria), och det är alltid en fantastisk upplevelse. Det är svårt att säga vilken spelning som har varit bäst, men så mycket kan jag säga att det var speciellt att komma bandet så nära som igår.

Förutom Goran Kajfes, trumpet så består bandet av Jonas Kullhammar, saxofon, Per Ruskträsk johansson, saxofon, flöjt, Reine Fiske, gitarr, John Berthling, bas, Jesper Nordenström, keyboard, piano, och John Holmegard, trummor. 
     
När det är som bäst är det ruggigt svängigt och omtumlande. En härlig kväll! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar