torsdag 24 april 2014

Skivrecension

                                                 Phronesis - Life to Everything
Så här ska en slipsten dras. Detta är gruppen Phronesis femte platta sedan debuten 2005. Det kan mycket väl vara så att detta visar sig vara 2014 års bästa platta. För det här är sjukt riktigt bra.
Först något om bandet. Phronesis är en trio från London. Bildat av den danska basisten Jasper Høiby(född 1977 i Køpenhamn), engelska pianisten Ivo Neame(född 1981) och den svenska trummisen Anton Eger(född 1980 i Oslo). De har av pressen beskrivits som det mest spännande och fantasifulla som skett sedan E.S.T. De har fått mycket uppmärksamhet och har spelat på flera internationella jazzfestivaler. Flera av deras skivor har också fått stor uppmärksamhet och vunnit priser.

Phronesis är inom filosofin en speciell slags intelligens som kan beskrivas som "praktisk vishet". Här på gruppens femte platta, en liveskiva som är inspelad under tre konserter på The Cockpit, London under London jazzfestival förra hösten, visar de med all tydlighet prov sin praktiska musikaliska visdom (lärdom) som de förvärvat genom åren tillsammans. De är makalöst samspelta och tajta och fulla av energi.

Låtar.
1. Urban Controll (Anton Eger)
2. Phraternal (Ivo Neame)
3. Behind Bars (Jasper Høiby)
4. Songs for lost Nomads (Ivo Neame)
5. Wings 2 the Mind (Jasper Høiby)
6. Nine Lives (Jasper Høiby)
7. Deep Space Dance (Ivo Neame)
8. Herne Hill (Anton Eger)
9. Dr Black (Anton Eger)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar