lördag 5 september 2015

To my Love - Karin Aspenström

Karin Aspenström(född 1977) är uppvuxen i Stockholm och verksam som manusförfattare för film och tv. Hon har tidigare gett ut spänningsromanerna Brännmärkt och Rättslös om infiltratören Peter Rätz.

Hennes nyligen utkomna roman To my Love är en kärlekshistoria med thrillerartad intrig. 

 
Romanen utspelar sig på två tidsplan. Det är London i mitten på 90-talet. Där möter vi nittonåriga Love som följer med sin ungdomskärlek från gymnasietiden Josefin. Det har aldrig blivit något annat än vänskap dem emellan fast Love så gärna vill. Den första tiden i London är en fin tid för Love även om kärleken är obesvarad så är istället vänskapen desto starkare. Men ganska snart vill Josefin som alltid längtat till England och London träffa "äkta" engelsmän gå på rockklubbar och umgås med rockstjärnor. Ganska snart så träffar hon den karismatiska alkoholiserade rockgitarristen Baz. En destruktiv resa tar sin början och hon och Love glider ifrån varandra. Love stannar dock kvar i London och börjar på en utbildning i datavetenskap och de ses alltmer sällan. Men så en dag får han ett brev där Josefin vill att de gemensamt ska resa till Frankrike och ber honom möta upp den 24 juli 1998 på tågstationen. Men hon dyker aldrig upp och han "åkte tillbaka till studentrummet med tom, tillintetgjord själ. Tiden efter slutar hon existera. Han gick klart sin utbildning och flyttade hem."

Sjutton år senare möter vi Love som lever medelklassliv med sin Nora. En dag när han rotar i garderoben så hittar han ett gammalt blandband med 90-tals musik där det står To my Love, 20/4 1997. Detta sätter igång en serie händelse som gör att romanen ändra karaktär och blir nu mer och mer en thriller som bjuder på flera överraskningar. 

Det här är ingen dålig roman, men kanske vänder den sig till en något yngre läsare.           Inga kommentarer:

Skicka en kommentar