onsdag 11 juli 2018

Charles Lloyd & The Marvels with Bill Frisell

Idag var det återigen dags att åka över sundet och besöka Copenhagen jazz.  Denna gång på Islands Brygge med Charles Lloyd & The Marvels with Bill Frisell. Jag åkte direkt efter jobbet och var på plats i god tid innan för att ta del av kulturhusets goda grillbuffé och några kalla öl. Ett fortsatt fantastiskt sommarväder gav kvällen en perfekt inramning. 

Den 80-årige amerikanska tenorsaxofonisten och flöjtisten Charles Lloyd och hans mångåriga ledsagare Eric Harland, trummor och Reuben Rogers, bas utgör stommen i The Marvels. Ikväll utökade med den säregne och finurlige gitarristen Bill Frisell, som även har medverkat på några av Charles Lloyd senare skivor. 


Charles Lloyd, The Marvels & Bill Frisell.  





Konserten denna sommarkväll var huvudsakligen en stillsam tillställning både innehållsmässigt och ljudmässigt med främst lugna lyriska partier. Charles Lloyd växlade mellan flöjt och tenorsax och stod även för ett vokalt inslag i form av reciterande av en dikt.
Det blev en mycket speciell kväll med otroligt kreativa musiker som spelade en varierad repertoar med flera av Charles Lloyd egna kompositioner men också flera låtar ur the great American songbook.                 

         

  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar