onsdag 4 juli 2018

Paul Simon "Homeward Bound Farewell Tour" - Royal Arena - 2018-07-03

Min beundran för Paul Simon är av gammalt datum. Tidigt tillhörde han en av mina favoriter, men det var först nu när han aviserade att han lägger av som jag kände att det var hög tid att se honom live.

Nu ska jag berätta en söt historia som jag har berättat många gånger tidigare och också skrivit om här på bloggen. Jag var i min ungdom enligt många ganska lik Paul Simon. Jag befann mig i Cannes under filmfestivalen 1989. Vandrade planlöst omkring på några smågator när en limousin saktar kör intill mig och stannar. En av de tonade rutorna i baksätet glider sakta ner. Jag böjer mig ner för att se vem det är. Där sitter en allt annat än nykter Bob Geldof och vinkar att jag ska kliva in." Paul!" Eftersom jag antagligen ser ut som ett levande frågetecken tar det inte lång stund innan limousinen drar iväg i full fart och Bob inser sitt misstag.

Nu till gårdagens konsert. Jag och frugan valde att åka över sundet i god tid innan konserten. Vi satte oss högst upp på terrassen i köpcentret Field's och njöt av det vackra soliga vädret. En gammal vän och hans fru gjorde oss sällskap och strax efter fem gick vi för att äta på den italienska restaurangen Gorm's. 


Dålig bild med mobilkamera  

Det var sagt att han skulle börja spela klockan åtta och att man borde vara där i god tid innan. Så när klockan var nästan sju vandrade vi den korta biten från Field's till Royal Arena. Väl där blev jag tillsagd att jag inte fick ta med in min systemkamera vilket gjorde mig lite sur då jag någon dag tidigare hade mottagit ett mailutskick där det stod uttryckligen att man fick ta med kamera. Så den fick jag lämna in för att hämta ut efter konserten. Detta medförde att jag inte har några bilder annat än från min dåliga mobilkamera. 

Royal Arena är en stor och fin arena som tar en publik på 16.000.  

Kvart över åtta kliver han på scenen och nästan två och en halv timme senare är konserten slut. Paul Simon och hans fantastiska band som består av 15 musiker där flera är multiinstrumentalister framförde en riklig mängd låtar från hela Pauls karriär. 


Vakterna beslagtog min kamera, så bilderna är tagna med mobilkamera 

Det är en synnerligen värdig avskedsturné. Jag är övertygad om att var han än spelar under denna sista turné så kommer vi som är där att bära med det länge inom oss. Konserten i Köpenhamn var enastående bra med så många fina stunder. En perfekt balans mellan örhängen och andra mer okända låtar. Många låtar framfördes dessutom i något annorlunda arrangemang vilket bara var ett plus. 

Bland de många hundra konserter jag har varit på under fyrtio år räknar jag gårdagens konsert till en av de allra bästa. 

Gårdagens låtlista:

America, 50 Ways to Leave Your Lover, The Boy in the Bubble, Dazzling Blue, That Was Your Mother, Rewrite, Mother and Child Reunion, Me and Julio Down by the Schoolyard, Rene and Georgette Magritte With Their Dog After the War, Can't Run But, Bridge Over Troubled Water, Wristband, Spirit Voices, The Obvious Child, Questions for the Akngels, The Cool, Cool River, Diamonds on the Soles of Her Shoes, You Can Call Me Al. 
Extranummer:
Late in the Evening, Still Crazy After All These Years, Graceland.
Extranummer 2:
Homeward Bound, Kodachrome, The Boxer, American Tune, The Sound of Silence.
   


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar