onsdag 1 januari 2014

Vårens Böcker

GOTT NYTT ÅR!
Det är första dagen på det nya året. Som så många andra den här dagen är jag ganska trött. Det blev så klart en del inmundigande av bubbel igår.
En passande sysselsättning är att lite förstrött bläddra i SVB temanummer Vårens böcker. 
Vid en första lite slarvig genombläddring hittar jag dessa intressanta böcker. Det kommer säkert som amen i kyrkan att bli långt fler än dessa böcker, som så småningom hannar på min läslista när jag mer ingående penetrera katalogen. De femton som här presenteras kommer troligtvis att hamna på nattduksbordet.  

1. Thomas Bernhard - Korrigering. Tranan bokförlag. Utkommer i april. Tranan förlag ger ut många bra böcker denna vår.
2. Christopher Hitchens - Att dö. Efterlämnade anteckningar där denne briljante man redogör för sina sista arton månader i livet. Fri tanke förlag. Utgivning i februari
3. Julie Otsuka - När kejsaren var gudomlig. En ny bok av författaren till Vi kom över havet AB förlag. Utkommer i april.
4. Philip Roth - Sabbaths teater. En favoritförfattare som nästan alltid är bra. AB förlag. utkommer i mars.
5. Lene Kaaberbøl & Agneta Friis - De oönskade. En ny deckare av det danska författarparet som skrev Pojken i resväskan. AB förlag. Är utkommen.
6. Milan Kundera - Ett möte. Det känns som evigheter sedan jag läste något av honom. Ska bli trevligt. AB förlag. Utkommer i januari.
7. Johan Svedjedal - Protestlitteratur. En bok om svensk skönlitteratur mellan 1965-1975. W&W. Utkommer i april.
8. Benjamin Stein - Den vita duken. Låter väldigt spännande. "En bok med två berättelse som möts på mitten. Läs den bakifrån, framifrån eller huller om buller." Thorén Lindskog. Utkommer i januari.
9. Jean-Michel Guenassia - Den tjeckiske tangodansörens otroliga liv. Av författaren till den fantastiska romanen De obotliga optimisternas klubb. Norstedts förlag. Utkommer i april.
10. Philip Kerr - Tyskt rekviem. Kärt återseende. Det här är tredje delen i den spännande deckarserien om detektiven Bernie Günther. Historiska Media. Utkommer i april.  Andra delen Dimridå utkommer något försenad i januari. Första delen Falskspel var en oväntad trevlig bekantskap.
11. Torbjörn Säfve - Alternativ Svensk Litteraturhistoria. Karneval förlag.
12. Pehr Themaenius - Julmatchen på västfronten. Atlantis förlag. Utkommer i februari.
13. Willy Vlautin - De fria. Det är aldrig fel med en ny bok av Vlautin. Han har kommit att bli en stor favorit. Här kan ni läsa om hans tidigare böcker. Bakhåll förlag.
14. David Stuckler & Sanjay Basu - Åtstramning till döds. N&K. Utkommer i januari.
15. Kristian Lundberg - Det här är inte mitt land. Atlas bokförlag. Utkommer i januari.

Jag hoppas att denna lilla presentation har fått er sugna och inspirerade att ta tag i någon av dessa böcker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar