söndag 18 september 2016

Imharam - Malmö Live Kanalscenen 2016-09-17

Imarhan från Algeriet gästade i går Malmö. På utsatt tid klev de upp på den lilla kanalscenen på Malmö Live. Vi var knappt ett hundratal som sökt oss hit denna kväll. Sedan gruppens självbetitlade debutalbum kom i maj har gruppen varit på turné runt om i Europa. Imarhan är del i en ny våg av ökenbluesband som startades av Tinariwen. Dessa unga Tuareger har ett något annorlunda sound än sina mera namnkunniga kollegor. Det är en blandning av traditionell tuaregmusik med element av jazz, funk, rock och algerisk raï.

IMARHAN. Foto Jesper Ekdahl
   

Gruppen gjorde nog så gott de kunde denna kväll. Om det var för att publiken satt ner framför scenen eller för att de var trötta efter allt turnerande kan jag inte säga, men det blev inte riktigt det sväng och dansfest som man kanske hade kunnat förväntat sig. Visst var det bitvis svängigt med funky groove och skrikande eldiga gitarriff men jag hade nog hoppats på lite till. Det blev något enahanda och bandet kändes något oinspirerat denna kväll.



Har inte kunnat verifiera, men tror att bandet bestod av Sadam Abderhame, sologitarr och sång, Haiballah Akhamouk, kalabass, djembe och sång, Hicham Bouhasse, djembe, kalabass, gitarr och sång, Kadah Ourzig, rytmgitarr och Tahar Khaldi, bas och sång.      



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar