torsdag 3 oktober 2013

Lennart Hellsing - Herr Gurka, Krakel Spektakel och alla de andra.
The one and only Lennart Hellsing ,som nästa år fyller 95 år, har tillsammans med Johanna Hellsing gjort ett urval av sina många sånger. Det är en sångbok för små och stora barn: 50 sånger och alla melodierna i en digital spelare som följer med. När man trycker på knappen får man ackompanjemang till varje sång, men sjunga får man göra själv. Inuti boken finns noter med ackordsanalys och melodistämma för de som vill spela själv.
Klas Widén står för arrangemang och inspelning av sångerna tillsammans med Johanna på bland annat ukulele, gitarr, dragspel och flöjter. Sångerna är tonsatta av Knut Brodin, Georg Riedel, Lillebror Söderlundh, Göran Swedrup, Hans-Åke Gäfvert, Carl-Bertil Agnestig, Stefan Forssén och Tryggve Eeg-Olofsson. Klas Widén bidrar med tre nya tonsättningar: Scheherazade, Vad ska vi göra? och Ulliga bulliga djur.

Boken är färgsprakande med de klassiska Hellsing-illustrationerna av Fibben Hald, Stig Lindberg, Tord Nygren, Charlotte Ramel och Poul Ströyer. Emma Adbåge och Axel Scheffler har också tillkommit.


Min dotter Emma talar om vad som är så bra med denna "Jag tycker den är bra för att den låter och man får sjunga själv. Jag tycker den är rolig och jag tycker det är bra att hålla takten annars glömmer man bort. Det är så roliga ramsor"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar