onsdag 5 november 2014

Skivrecension

Det är alltid lika roligt när Bill Frisell släpper en ny skiva. Man undrar vad han hitta på den här gången. Frisell har sedan debuten 1983 gett ut ett trettiotal skivor. Han är en flitig utforskare av allehanda musik och verkar drivas av ett genuint intresse av att undersöka olika musikaliska stilar. Detta blandat med en stor portion humor och ett alldeles eget sätt att behandla gitarren gör honom till en av de senaste decenniernas allra intressantaste musiker. Han har sedan länge på flera skivor framför allt ägnat sig åt att kartlägga den ursprungliga amerikanska Bluegrass/Country musiken.

Den nya plattan Guitar in the Space Age innehåller mycket av det, men också väldigt mycket annat. Det kanske främst är en hyllning till den musik som han själv växte upp med. Det är igenkännbara blues och rock & roll låtar i Frisells egensinniga tolkningar.  




Bandet består av Bill Frisell på elgitarr, Greg Leisz på elgitarr och pedal steel gitarr, Tony Scherr på bas och Kenny Wollesen på trummor och vibrafon. Bandet måste ha haft det roligt när de spelade in för här finns en väldig spelglädje och en smittande humor i allt som framförs.    

En förbannat bra skiva som är en av Frisells allra bästa och det säger inte lite det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar