onsdag 26 november 2014

Skivrecension

Det kom två skivor häromdagen. Keith Jarret och Charlie Haden:s Last Dance och Rigmor Gustafsson:s When you make me smile.

I samband med en dokumentärfilm om Charle Haden ( Ramblin Boy) kom Jarret och Haden, som inte hade spelat tillsammans på trettio år, att spela in på Jarrets hemmastudio 2007. Tre år senare 2010 släppte ECM  den underbara plattan Jasmine och nu i höst så kom ytterligare en skiva från denna inspelning Last Dance.


Den är lika njutbar som sin föregångare. Vi får åter ta del av ett knippe låtar som de båda gentlemännen framför med stor innerlighet. Det finns en underbar värme och lyhördhet som de båda herrarna med stor älskvärdhet och mognad uppvisar.

En helt annan skiva är Rigmor Gustafsson nya When you make me smile. Det är hennes sjätte skiva på det tyska skivbolaget ACT. Det flesta melodier har hon själv skrivit och texterna är skrivna av Ollie Olson och Tomas Bäcklund. Med på skivan är Jonas Östholm,piano, Martin Höper,bas, Jonas Holgersson, trummor som tillsammans med Dalasinfoniettan åstadkommer ett mäktigt och välarrangerat sound.  
Här finns flera mycket bra kompositioner. Det är inte något sensationellt nytt som framförs, men det är ändå en mycket bra skiva som tåls att lyssna många gånger på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar