onsdag 29 juni 2016

Konsert med Pat Thomas & Kwashibu Area Band på Sommarscen 2016-06-28


Sedan många år tillbaka är Malmöborna bortskämda med bra musik från hela världen alldeles gratis. Ofta i form av utomhuskonserter på Pildammsteatern.

I går var vi många som fick höra sångaren Pat Thomas och det hårt svängande bandet Kwashibu Area Band.

Pat Thomas är född 1951 i Ghana. Han kommer från en mycket musikalisk familj, där båda föräldrarna är musiker och hans morbror var den kända och legendariska gitarristen King Onyina.

Pat Thomas har ett musikaliskt CV som sträcker sig långt tillbaka och det skulle behövas en längre essä för att redogöra för allt han gjort. 1978 var han framröstad som Mr Golden Voice of Africa.

Han har spelat in många skivor under åren lopp och turnerat flitigt, men på senare år har han mestadels undervisat i musik i Kanada och hemma i Ghana.

       


Förra året kom en ny skiva, den första på många år.

Det blev en timmes härligt rytmiskt gungande till en artist som jag inte visste mycket om. Men det är charmen med sommarscen att man får ta del av nya artister,bli inspirerad och överraskad. Det var många som passade på att dansa framför scenen denna fina, men lite kylslagna kväll. De flesta hade nog gärna sett att det fått fortsätta spela länge till.        Inga kommentarer:

Skicka en kommentar