fredag 18 november 2016

Julöl - Shepherd Neame Christmas Ale

Idag börjar avsmakningen av julölen. Det gäller att snabbt finna några favoriter och sedan bunkra i tid innan julen står för dörren. Många av de allra bästa ta dessutom snabbt slut. 
Det är roligt att botanisera bland det stora utbud av julöl som numera finns. Det stora intresset för att brygga öl gör att det ständigt kommer nya öl från nya bryggerier.  

Men jag starta med en klassiker. En julöl som funnits på bolaget några år, Shepherd Neame Christmas Ale från ett av Storbritanniens äldsta bryggerier grundat 1698. 
Den skiljer sig inte mycket år från år då det är samma recept. Sedan kan man ju alltid hoppas på en liten avvikelse. Men den är som den brukar vara, trygg och igenkännande. Det är en härligt skummande bärnstensfärgad vinter ale som har mycket tradition, men inte bjuder på så mycket överraskning. Den är balanserad, inte så söt och ganska besk. Smak av ljus sirap, kryddor och aprikos.       

Det var en försiktig öppning med en julöl som är god, men inte mer än så. En 3:a blir betyget och jag hoppas på några större överraskningar framöver.        

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar