tisdag 8 november 2016

Sharaka Ensemble - Victoriateatern 2016-11-07

Jag gjorde helt rätt när jag valde att direkt efter jobbet ta mig till Victoriateatern. Vi som var där i den knappt halvfulla salongen denna kväll, fick en härlig injektion av levande och dynamisk musik. 

Sharaka Ensemble är ett samarbete mellan norska och palestinska musiker. Två till synes olika musiktraditioner, norsk folk och etnisk arabisk musik, skapar något nytt, unikt och trollbindande. 

Sharaka Ensemble

Under ledning av den Norska trumpetaren Hildegunn Øiseth (Bohuslän Big Band, Trondheim Jazzorkester) och slagverkaren Samer Jaradat från Ramallah skapar de tillsammans med de övriga sju musikerna en betagande fusion. Musiken är rörlig med mycket nerv och känslighet där olikheterna och likheterna kontrasterar och i detta föds något som är både fräscht och storartat. 

Konserten var uppdelad i två sett med en kortare paus. Musikerna som alla var oerhört skickliga visade prov på många fina individuella prestationer. En som jag fastnade speciellt för var Mattias Kleppen som bjöd på ett fantastiskt lyhört och vackert basspel på sin akustiska bas.  

Hildegun Øiseth - trumpet, gethorn, näverlur
Samer Jaradat - Slagverk
Charlie Rishmawi - oud
Ingrid Kindem - keyboard
Mattis Kleppen - bas
Mohamed Najem - klarinett, nay
Nai Barghouti - sång, flöjt
Snorre Bjerck - trummor
Tareq Abboushi - buzuq  
En stor eloge till ljudteknikern för det fina ljudet denna kväll. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar