söndag 14 juli 2013

Bara Bra Böcker

När man som jag börjar blogga vid 49 års ålder har ju många böcker redan blivit lästa. Hur göra med dessa? Jag tänkte då och då återkomma under denna rubrik Bara Bra Böcker med böcker som har betytt mycket för mig genom åren.

En författare som jag tidigt börja läsa och som antagligen, tror jag, har betytt en del för mitt fortsatta läsande var Henry Miller. Jag kan fortfarande med rödblossande kinder komma ihåg hur jag bläddrade fram och tillbaka letandes efter de mest pornografiska partierna i flera hans böcker som fans i min mors hem. Var då kanske en fjorton år och som alla pojkar i denna ålder besatt av sex. Det var inte frågan om att läsa böckerna från början till slut. Detta kom jag att göra några år senare. Han var en författare som jag inte har lästa allt av, men en del, då och då under en längre tid, till och från.
Det var Stilla dagar i Clichy, Stenbocken vändkrets, Kräftans vändkrets, Sexus men också hans fina Greklands skildringar så som Kollosen från Maroussi och Mina första intryck av Grekland.  Sedan i samband med som jag minns det en ganska bra biografi i början av 90-talet Henry Miller ett liv av Robert Ferguson kom jag att läsa om flera av hans böcker. Men har sedan dess inte läst honom.


Henry Miller 1891 - 1980.

        "Sex är en av de nio anledningarna till reinkarnation; de andra åtta är ointressanta."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar