söndag 6 oktober 2019

Förrädare - Manda Scott

Igår blev det sent innan jag gick till sängs. Försökte hinna avsluta den välskrivna och spännande thrillern Förrädare av Manda Scott innan klockan blev alldeles för sent. Ändå blev det så att jag var tvungen att lägga den ifrån mig och avslutande istället tidig morgon. 

Manda Scott är en uppburen skotsk författare som skrivet flera böcker, men det är först med Förrädare som hon utkommer på svenska. 



  
Det är en thriller som börjar i nutid (2018), en äldre kvinna hittas mördad i Orléans i Frankrike. Kvinnan har avrättats brutalt och på ett sätt som förrädare avrättades av motståndsrörelsen under Andra världskriget, så det dröjer inte länge innan det står klart för kriminalinspektör Ines Picaut att för att kunna lösa fallet måste hon söka svaret i det förflutna.

Från nu får vi följa historien i växelvisa tillbakablickar till Andra världskriget under olika skeden och utredningsarbetet i nutid.

Förrädare är en utsökt och briljant blandning av thriller, spionroman och historisk roman. Det är en riktigt katt och råtta lek som bjuder på ständiga överraskningar. Ska man säga något negativt så är det att den är lite lång.       




        
   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar