onsdag 20 februari 2019

Egberto Gismonti med Lars Møller och The Orchestra - Den Sorte Diamant 2019-02-19

En av mina största konsertupplevelser var i mitten på 80-talet i Haag med Egberto Gismonti och Naná Vasconcelos. Så när jag såg att Egberto skulle komma till våra breddgrader var det självklart att skaffa biljett till detta. 

Sluta jobbet redan klockan fem och tog därefter tåget från triangeln och promenerade sedan från Hovedbanegården bort till Det konglige bibliotek. Det var mitt första besök i den fina konsertlokal (Dronningesalen) som finns på Det Konglige biblioteket (Den Sorte Diamant) i Køpenhamn.

Kvällens konsert var en programpunkt under Vinterjazz, en av 600 konserter som sker under de tre veckor som Vinterjazz pågår. 

Pianisten, gitarristen och kompositören Egberto Gismonti (f.1947) är en av Brasiliens största musiker. Han har spelat in ett fyrtiotal skivor under sin mer än fem decennier långa karriär. 




        

Konserten som fått namnet "Amazonas mysterier" är ett samarbete mellan Egberto Gismonti och den danska saxofonisten och kompositören Lars Møller (f.1966), tillsammans med storbandet The Orchestra. 

Konserten börjar strax efter åtta, först utan Egberto Gismonti, med ett längre stycke som Lars Møller har komponerat inspirerat av brasiliansk musik. 

Sedan var det så dags för Egberto som hälsades med innerliga applåder att slå sig ner vid flygeln. 

Resten av kvällen följdes av en radda kompositioner av Egberto och med  många fina solistframträdande av flera medlemmar i det eminenta bandet The Orchestra. 

Det blev en mycket fin kväll.         
     
  
  



  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar