fredag 15 februari 2019

Goran Kajfes Tropiques & Christer Bothén - Victoriateatern 2019-02-13

Igår gästade den flitige trumpetaren Goran Kajfes Victoriateatern med sin nyaste grupp Tropiques.

Tropiques är en mindre grupp som består av keyboardisten, pianisten Alexander Zethson och liksom i den större konstellationen Suptropic Arkestra ingår Johan Berthling på bas och Johan Holmegard på trummor. 


Denna kväll även förstärkt med Christer Bothén (Bolon Bata) på basklarinett och Donso Ngoni. 

Gruppen är aktuell med albumet "Into the Wild" som släpps i dagarna. 

Foto: Mikael Cremle. 


Jag och mina kamrater har sett Goran flera gånger i hans olika projekt utom Tropiques, så vi var alla väldigt förväntansfulla på vad som komma skulle.

Första sett utgjordes av den enda långa låt "Enso" som ligger på gruppens debutalbum med samma namn. Musiken är minimalistisk och repetitiv där en enkel återkommande syntslinga utgör grunden som musikerna sedan bygger ut med olika inpass. Det gungar på och det gäller att inte vara allt för rastlös då musiken bara långsamt rör sig och förändringen är knappt märkbar. 

I andra sett blev det låtar från den kommande skivan "Into the Wild" som fortsätter med hypnotiserade "enkla" melodier, men ändå med en märkbar skillnad från första sett. Den är mera spretig och upplevs till en början som om det saknas både struktur och form, men ganska snart uppstår ett härligt groove där tid och rum upphör och man diggar och flyter med. 

               



    



   

    

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar