måndag 23 maj 2022

Konsert med John Scofield Trio - Amager Bio - 2022-05-20

Jag åkte över sundet tillsammans med min son för att lyssna på John Scofield, som denna kväll hade med sig sin trogne följeslagaren Bill Stewart på trummor och Vicente Archer på bas.  

Vi han med en öl på Blue Raven innan vi tjugo i åtta valde att gå in på Ameger Bio. 

Fick bra sittplatser några rader från scen och på utsatt tid klockan åtta kom de in på scen. Drog i gång med en jazzstandard How Deep is the Ocean, som sedan följdes av Lawns av Carla Bley, för att med en gång följas av Old Man av Neil Young. 

Det var först efter dessa tre låtar som John Scofield talade i mikrofonen och berättade hur roligt han tyckte det var att återigen vara i Köpenhamn och presenterade sedan de tre låtarna som spelats. Här var det en överförfriskad man i publiken som började skrika "Neil Young är bättre" och John Scofield svarade, något road, lugnt och sansat att det kan man förvisso diskutera, då det ju är två olika saker. 

John Scofield Trio: Foto: Jesper Ekdahl


Låtarna som sedan följde har jag dålig koll på vilka det var, då det var si och så med informationen, men efter låt 4 och 5 spelade de en Miles Davis låt (kände väl igen) och sedan om jag förstod det rätt en låt av Jerry Garcia följt av en Steve Swallow låt från plattan Swallow Tales och sedan Everybody's Party från den underbara skivan I Can See Your House from Here. 

Bandet tackade för sig och applåder tog vid och efter en stund blev det extra nummer med bara John Scofield där han framförde en låt från den färska plattan, Solo. Här roade han oss och sig själv med att spela in loopar som han sedan spelade kring. 

En fin kväll och en trevlig konsert med briljant spel. 


               

       

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar